Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Συλληψη στο Λονδινο


Στη σύλληψη ενός 19χρονου, που πιθανολογείται ότι είναι σημαντικό μέλος των ομάδων χάκερ Anonymous και LulzSec προχώρησε η βρετανική αστυνομία.
Ο 19χρονος άνδρας, το πραγματικό όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στα νησιά Σέτλαντ (Σκοτία) και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όπου αυτή τη στιγμή είναι υπό κράτηση.
Το FBI ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει συλλάβει 16 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τις ομάδες των πειρατών του διαδικτύου "Anonymous" και "LulzSec", ενώ οι αστυνομίες της Βρετανίας και της Ολλανδίας έχουν συλλάβει άλλα πέντε.
Η ομάδα Anonymous έγινε γνωστή για την πειρατεία που ξεκίνησε σε αντίποινα προς τους οργανισμούς όπως η Visa και η PayPal οι οποίοι είχαν κόψει τη χρηματοδότηση προς την ιστοσελίδα Wikileaks.
Οι ομάδες Anonymous και LulzSec υποσχέθηκαν την περασμένη Πέμπτη, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των συλλήψεων, να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά των εταιρειών και των κυβερνήσεων και υποστήριξαν ότι έχουν υπεξαιρέσει έγγραφα του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου